У Дніпрі адвоката затримали на хабарі в особливо великому розмірі

Адвокат вимагав хабар в розмірі 25 тисяч доларів.

Прес-служба Генеральної прокуратури України повідомляє, що в Дніпрі був затриманий адвокат, який вимагав у свого клієнта 25 тисяч доларів для того, щоб підкупити суддю.

“Слідчими управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України під процесуальним керівництвом прокурорів департаменту процесуального керівництва у кримінальних виробництвах, підслідних Державному бюро розслідувань, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення злочинів, передбачених ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів ), ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним пу тим), ст. 369-2 (зловживання впливом), ст. 388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт або яке описано чи підлягає конфіскації) і ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут , використання підроблених документів) Кримінального кодексу України “, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що адвокат, в змові зі своєю знайомою, вимагали від підприємця 25 тисяч доларів США.

Ці кошти вони нібито повинні були передати судді районного суду для прийняття судом рішення про зняття арешту з земельної ділянки.

Адвокат і його знайома були затримані в порядку ст. 208 КПК України після отримання зазначених коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *