Цікаві канікули: дітям провели екскурсію на шахті

Школярів познайомили з технікою безпеки.

Для 20 школярів Павлограда Дніпропетровської області останній місяць канікул почався з екскурсії на шахту імені Героїв космосу.

У всіх дітлахів батьки працюють у цьому шахтоуправлінні, тому про роботу вугільного підприємства вони знають не з чуток.

Захід пройшов в рамках проекту Безпека починається з кожного, а організувала екскурсію Молодіжна організація шахтоуправління.

Спочатку дітей познайомили з основними засобами індивідуального безпеки і розповіли про підприємство. Школярі дізналися, як важливо дотримуватися правил техніки безпеки на шахті як на поверхні, так і під землею.

Організатори повели юних гостей на ділянку термообробки деталей, а потім у будівлю вентилятора. Діти побачили, як працює підйом, який опускає шахтарів під землю, а потім доставляє на поверхню.

Завершилася екскурсія захоплюючим і незвичайним квестом. Школярі змогли самотужки загасити пожежу, взяли участь у різноманітних конкурсах та пізнавальних вікторинах. Діти спробували власноруч скористатися вогнегасником і пожежним рукавом.

Після важкої роботи дітей чекало частування і подарунки від організаторів. Учасники екскурсії змогли зобразити свої враження і набуті навички на папері.

Дітям цікаво було побачити будні підприємства, де працюють їхні батьки і, можливо, в майбутньому буде добувати вугілля хтось із них. І, що особливо важливо, вони будуть згадувати захід і нагадувати батькам, як важливо в роботі дотримуватися техніки безпеки, яка зберігає життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *