Гарант-втікач: в суді проходять слухання у справі Януковича

Вирок екс-президенту обіцяють оголосити до Дня Незалежності.

Найгучніший судовий процес в Україні у справі втікача президента виходить на фінішну пряму.

Судовий процес над Януковичем триває з травня 2017 року, однак через відсутність екс-гаранта даний процес можна назвати заочним.

Звинувачення інкримінує Януковичу три тяжкі статті КК: “Державна зрада”, “пособництво у веденні агресивної війни” і “пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки”.

Хоч Віктор Янукович і відмовився брати участь у процесі, так як вважає суд упередженим, однак йому загрожує максимальний, довічний, термін позбавлення волі.

Всього за час судових засідань було допитано півсотні свідків, в їх числі – нинішній президент Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, екс-прем’єр Арсеній Яценюк.

“Процес наближається до фіналу, і вирок Януковичу буде, – вважає політолог Володимир Фесенко, хоча в тому, що вердикт можуть оголосити до Дня Незалежності, сумнівається.

Наша судова система досить парадоксальна, тому припускати складно.

Теоретично, звичайно, можуть підігнати під дату , але не впевнений, що це можливо. що стосується наявності вироку, то навіть якщо Янукович і не сяде в тюрму, таке рішення може стати уроком для майбутніх керівників України.

Іншими словами, це стане демонстрацією суспільству того, що навіть вищі рук оводітелі можуть бути притягнуті до відповідальності і покарані “.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *