Чотири українці намагались проникнути в район проведення ООС з прихованими російськими паспортами

Українці були затримані при спробі проникнення в район ООС.

Прес-служба Операції Об’єднаних сил повідомила, що зловмисників викрили в кінці липня 2018 року співробітники військової контррозвідки СБ України у взаємодії з представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил.

“Четверо громадян України намагалися проникнути в район проведення операції Об’єднаних сил, маючи при собі ретельно приховані паспорти громадян Російської Федерації.

При цьому, у одного з них документи оформлені на різні ім’я і прізвище”, – йдеться в повідомленні.

Також було відзначено, що троє з учасників в 2014 і 2015 роках добровільно отримали паспорти громадян Росії, але приховували цей факт.

“Інший” земляк “в 2010 році, при отриманні громадянства України, змінив прізвище і ім’я, а також написав зобов’язання про відмову від громадянства Російської Федерації протягом 2 років.

Однак взятого на себе зобов’язання не виконав “, – додали в ООС.

За фактами виявлених порушень чинного законодавства України, зокрема ст. 4 Конституції України та ст.2 Закону України “Про громадянство України”, Державна міграційна служба України за матеріалами військової контррозвідки СБ України ініціювала перед адміністрацією Президента України розгляд питання про позбавлення порушників громадянства України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *