“Батя в будівлі”. У Москві Усик здобув перемогу над Гассіевим (ВІДЕО)

Український боксер Олександр Усик став переможцем бою в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії в першій важкій вазі над росіянином Муратом Гассіевим.

Поєдинок відбувся 21 липня в спорткомплексі “Олімпійський” в Москві і тривав 12 раундів. Рішення про переможця обрали судді, оскільки жоден з боксерів не відправив суперника в нокаут.

Підсумок бою – Усик став першим в історії України абсолютним чемпіоном у першій важкій вазі (WBA, WBC, WBO, IBF і за версією The Ring). Кримчанин також отримав трофей Мохаммеда Алі і чек на 10 мільйонів доларів.

У світовій історії боксу українець став четветим боксером, який завоював чотири пояси. Раніше це вдавалося Бернарду Хопкінсу, Теренсу Кроуфорд і Джермейн Тейлору.

«Олімпійський», спасибі! Люди, земляки! Дякую всім за підтримку! Москва-2018, ба-ам! Батя – в будівлі! », – такими були емоції Усика після переможного бою.

На прес-конференції українець заявив, що хоче присвятити свій тріумф батькам.

“Цю перемогу я хотів би присвятити батькам. Мого батька, на жаль, уже немає, але мені здається він все одно бачить, що відбувається. Він був тією людиною, яка підштовхнула мене до занять боксом. Він говорив, що мені потрібно йти займатися боксом і що у мене вийде. Це перша людина, яка зробила це.

Другий батько – мій перший тренер Сергій Лапін. Він взяв мене і навчив крокувати, бити, боксувати і любити цей вид спорту.

Ще один батько – Олександр Данильченко. Це президент мого клубу, в якому я починав заняття боксом. Який допомагав, відправляв на змагання і говорив правильні речі. Він мені говорив, що “якщо ти будеш працювати – у тебе все вийде”.

У збірній України з’явився ще один батько – Анатолій Миколайович Ломаченко. Під його керівництвом я виграв чемпіонат Європи, світу, Олімпійські ігри.

До цього турніру багато людей брало участь в моїй підготовці. Їх не видно, тому що вони залишаються за рингом. Вони дуже багато роблять. Вони молодці, ми молодці, що це зробили. Слава Богу, що у нас все вийшло. Я хочу присвятити цю перемогу їм всім “, – сказав Усик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *